Schoonmaken racefiets of mountainbike

  • Berichtcategorie:Onderhoud
  • Laatste wijziging in bericht:april 19, 2021
  • Leestijd:2 minuten leestijd

Schoonmaken racefiets of mountainbike

Wil je een fiets goed onderhouden dan begint dit bij het schoonmaken van de fiets. Een schone fiets onderhouden scheelt een hoop zwarte handen en zorgt ervoor dat je vieze onderdelen niet in de weg zitten bij het onderhoud.

Begin bij het inspuiten van je ketting. Zo geef je de ontvetter namelijk even tijd om in te trekken. Spuit daarna  je fiets af zodat het grove vuil van de fiets spoelt. Doe dit niet met een hogedrukspuit maar gewoon met de tuinslang, anders loop je het risico dat je al het vet uit de lagers spuit wat weer krakkende trappers of aandrijflijn oplevert.

Is je fiets heel erg vies? Dan kan je het best je fiets even behandelen met een Bike Cleaner. Spuit de fiets dan volledig in met bike cleaner en laat het product een paar minuten intrekken. Vul daarna een emmer met water en maak een sopje zodat je met een spons of borstel het vuil van je fiets kan verwijderen. Dit kun je perfect doen met de complete borstel set van Cyclon. De zes borstels zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van je fiets, zodat je overal gemakkelijk bij kunt om je fiets schoon te maken.

Fietsketting schoonmaken

Bij het schoonmaken geven wij altijd nog even extra aandacht aan onze fietsketting. Dit is immers een van de belangrijkste onderdelen van je fiets! De ketting kan je het beste ontvetten en schoonmaken met een Bionet Chain Cleaner. Dit is een biologische ontvetter waarmee je een vieze ketting volledig kan reinigen. Spuit de ketting in met de cleaner en laat het even intrekken. Na ongeveer 5 minuten is de werking optimaal en haal je met een doek of borstel gemakkelijk al het vuil van je ketting. Vergeet niet om deze nog af te spoelen met water. Dit voorkomt problemen bij het smeren van je ketting.